::Our Anniversary::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 1, 2009

..ReNuNgKaN...

Pesan nenek moyang...

Kalau kamu marah,
keluarkanlah amarahmu sepuas-puasnya agar tidak menyakitkan mindamu....

Kalau kamu sedih,
keluarkanlah air matamu jika itu dapat melegakan kesedihanmu....

Kalau kamu benci,
keluarkanlah kebencianmu agar tiada lagi rasa kebencian itu....

Kalau kamu gembira,
keluarkanlah kegembiraanmu dan ketawalah sepuas-puas hatimu....

TAPI INGAT........................!!!!!!!!!!

Kalau kamu malu....
JANGAN SEKALI-KALI MENGELUARKAN KEMALUANMU...!! KELAK BINASA DIRI!!!

..tHiNk..

Kusutkan minda anda...

Beberapa tahun lepas Ramli jumpa seorang janda bernama Ramlah yang mempunyai anak dara bernama Jamilah. Ramli berkahwin dengan Ramlah dan Jamilah adalah anak tiri Ramli.

Selepas itu bapa kepada Ramli, Jamrud berkahwin dengan anak tiri Ramli, Jamilah. Ini membuatkan Jamilah, mak tiri kepadaRamli yang sebelum ini anak tirinya. Jadi ayah Ramli, Jamrud adalah anak tiri Ramli dan memjadikan Ramlah sebagai Mak Mertua kepada Bapak Mertuanya.

Selang beberapa bulan kemudian, Jamilah anak kepada isteri Ramli, Ramlah melahirkan anak lelaki, Jarul. Jadi Jarul adalah adik kepada Ramli. Tetapi Jarul adalah anak kepada Jamilah, anak kepada isteri Ramli, Ramlah. Menjadikan Jarul adalah cucu kepada isteri Ramli, Ramlah. Sekaligus menjadikan Ramli datuk kepada Jarul, adiknya. Itu tak seberapa lagi.

Selepas itu, Ramli dan Ramlah mendapat anak bernama Jayzee. Sekarang Jamilah, anak tiri Ramli dan juga Mak mertua Ramli menjadi kakak dan juga nenek kepada Jayzee. Jadi ayah Ramli, Jamrud menjadi abang ipar kepada anak Ramli yang mana kakak ipar Jayzee adalah isteri kepada ayah Ramli, Jadi sekarang, Ramli adalah abang ipar kepada emak mertuanya, isteri Ramli, Ramlah adalah makcik kepada anaknya sendiri, Jamilah... Anak Ramli, Jarul adalah sepupu kepada ayah Ramli, Jamrud dan Ramli adalah datuk kepada dirinya sendiri...
muahahahahahahahhahaha... .isk iskisk... .. nennooonennooo..neenooo..nenoooo..phewiiittttt tebabooooooooooo.. aku pening... .... aku sendiri naik fening menterjemahkan semua nih!! korg fhm ke hah?? huhuhu aku sndri xfhm...nape la kuarge dia cm gni...ahakz...